طراح گرافیک پولدار!
اگر شما فردی خوش ذوق و خلاق هستین و مدام ایده های قشنگی به ذهنتون میرسه، اولین قدم به مرحله “طراح گرافیک شدن” رو برداشتین. با استفاده از هنر گرافیک میشه ساعت ها حرف و پیام رو در یه عکس یا پوستر با استفاده از تصویر و حروف خلاصه کرد و به مخاطبان انتقال داد. ما در این مقاله میخوایم از مهارت های لازم برای هر گرافیست تا زمینه های کاری و کسب درآمد از این رشته رو براتون توضیح بدیم.
از زمان های قدیم ارتباط بصری برای ما آدم ها مهم بوده حالا این ارتباط بین ما انسان ها باشه یا با اجسام و تصویر ها و… . ارتباط تصویری که به نام طراحی گرافیک (Graphic design) مشهوره، یعنی روی هر سطحی مثل: کاغذ، دیوار، چوب، نمایشگر کامپیوتر،سنگ و… بتونی آثار هنری خلق کنی تا مخاطب پیام شما رو ببینه و یا بخونه و درک کنه .
پس اولین وظیفه ی طراح گرافیک ها مشخص شد! حال در ادامه باید زمینه کاری خودتون رو مشخص کنین.
حیطه های کاری یک طراح گرافیک
- وقتی شما شروع به طراحی پوستر یا جلد، لوگو، صفحات وب، نشریات و… میکنید، در زمینه ی ارتباط بصری فعالیت دارین.
- تصویر سازی های کتاب های آموزشی یا کتاب های کودک و از این قبیل فعالیت ها در حیطه ی تصویر سازی قرار میگیرن.
- طراحی های داخلی ساختمان که محل قرار گرفتن هر جز از اون رو به ما نشون میده جز گرافیک محیطی محسوب میشن.
هرکدوم از این زمینه ها مهارت ها و نرم افزار ها تخصصی خودشون رو دارن و یه دنیای بزرگ رو پیش روی شما میزارن. پس تو اولین انتخابتون خیلی دقت کنید که سال ها عمر و تلاش شما رو در برمیگیره! البته هیچ اشکالی نداره که یک طراح گرافیک حرفه ای تو همه ی زمینه ها فعالیت داشته باشه بلکه در این حالت منابع درآمدی بیشتری برای خودش می سازه.
مهارت های عمومی طراح گرافیک
برای هر شغلی یه سری مهارت اولیه لازمه که هم بستگی به خود فرد و هم مهارت های اکتسابی اون داره. اگر شما درصد زیادی از مهارت های نوشته شده رو داشته باشین خیلی راحت تر پله های موفقیت رو بالا می رید. حالا منظورم چه مهارت های هستش:
- ذوق هنری و سلیقه ی خوب خیلی تاثیر داره.
- طراحی عالی و قوی داشتن یکی از پایه های اصلیه.
- آشنایی با رنگ های مختلف و اثراتی که روی ذهن آدم ها دارن مهمه.
- یه مقدار روانشناسی میتونه تو شناخت مشتری ها کمک کنه.
- فوت و فن بازاریابی و فن بیان خیلی کار رو راه میندازه.
- به روز کردن اطلاعات باعث میشه با تغییرات تکنولوژی همگام باشید.
- تحصیل تو رشته های گرافیکی ذهن رو باز تر میکنه.
بعضی افراد ممکنه به طور ذاتی چندتا مهارت رو داشته باشن مثل سلیقه ی خوب یا فن بیان، اما برای کسب دانش و مهارت و مطالعه هیچوقت دیر نیست. حتی اگه همین امروز شروع کنی!
زمینه های فعالیت و پول درآوردن!
خب رسیدیم سر اصل مطلب! درسته که هنر گرافیک روح انسان رو صیقل میده و شادی و نشاط رو هدیه میده ولی چطور میشه همراه با اون امرار معاش هم داشت. در ادامه با هم ببینیم که یک طراح گرافیک در چه زمینه هایی می تونه فعالیت کنه و پول دربیاره!
- تهیه عکس برای مطبوعات ، رادیو تلویزیون
- تهیه عکس های هنری و تبلیغاتی
- طراحی پوستر (فیلم، آهنگ، مناسبتی)
- طراحی جلد (نشریه، کتاب، دفتر)
- طراحی علامت (Sign)
- طراحی آرم (Logo) (تجاری، تبلیغاتی)
- طراحی حروف (تایپوگرافی)
- طراحی آگهی تبلیغاتی
- صفحه آرایی (layout) برای کتاب و نشریه
- طراحی صفحات وب
- طراحی چاپ برای بستهبندی (مثل جعبه کفش، روکش بیسکویت)
- تصویرسازی برای کتابهای کودک، کتابهای علمی و آموزشی
- تصویرسازی برای نشریات
- طراحی فضای داخلی (مثل خانه، مراکز تجاری)
- طراحی فضاهای شهری
همه ی مهارت های گفته شده، علاوه بر خلاقیت و ذوق هنری کافی، توانایی استفاده درست از نرم افزار های کامپیوتری رو هم لازم دارن. یعنی می شه گفت این روزها، نرم افزار های کامپیوتری یکی از پایه های اساسی رشته گرافیک هستن و شما به عنوان طراح گرافیک به این نرم افزارها قدرت خلق می دید. در ادامه لیستی از نرم افزارهای مهم رو آوردم که یادگیری هرکدوم از اون ها، یه نقطه قوت به کار شما اضافه می کنه.
- Photoshop
- Flash
- Corel
- Premiere
- Illustrator
- Fireworks
- InDesign
- Visio
- 3D MAX
در قدم اول شما میتونین یه آشنایی نسبی با هر کدوم از نرم افزارها پیدا کنید و با امکانات اون ها آشنا بشین. این به شما کمک میکنه که با توجه به زمینه ی تخصصی کاریتون بهترین نرم افزار رو استفاده کنین. مثلا برای تصویر سازی نرم افزار های corel و Illustrator کاربرد دارن و یا InDesign یه نرم افزار قدرتمند برای ویرایش و چیدمان متن هستش.
آینده شغلی
شرکت های تبلیغاتی، چاپخانه ها، مطبوعات، مراکز هنری و آتلیه ها برای کارهای تخصصی شون همواره به نیروی طراح گرافیک نیاز دارن. همینطور اکثر سازمان ها و شرکت هایی که واحد بازاریابی و فروش دارن باید از مهارت های یک طراح گرافیک بهره ببرن.
یه مزیت بزرگ این رشته، امکان دورکاری و کار پروژه ای هستش. حتما لازم نیست شما در جای مشخصی مشغول به کار باشید. وقتی سفارشی رو از مشتری قبول کردید کافیه که در زمان معین، اون رو آماده تحویل کرده و هزینه ی مشخص رو دریافت کنید. در کار پروژه ای برای جذب مشتری، باید در کنار روابط عمومی بالا، مهارت بازاریابی و فن بیان خودتون رو خیلی تقویت کنید.
فارغ التحصیلان رشته گرافیک هر ساله بیشتر و بیشتر میشن اما جای نگرانی نیست چون بازار تبلیغات و طراحی های مطبوعات و چاپ هم رو به رشد هستش. شما با داشتن مهارت های بیشتر نسبت به رقبا،میتونین سهم خوبی از این بازار داشته باشین.
پیشنهاد من ب اونایی که کارشون اینه، اینه که تا میتونن فیلم آموزشی تهیه کنن حالا چ رایگان چه از یوتیوب و هرچی شک نکنین هرچقدر هزینه کنین خیلی بیشترشو با بدست اوردن اون علم در میارین
عشق ک تو کارت باشه پولدار هم نشی برات لذت بخشه
در کل فرقی نمیکنه چکاری هرکاری ک توش بهترین باشی تو اون کار موفق میشی و کارت میگیره